Posted on

Сглобяемото строителство на жилища е бързо развиващ се сегмент в света на жилищното строителство. Тази над 60-годишна технология вече се използва за строителство на жилища със застрашителни темпове и за това има много причини. Сглобяемите жилища имат толкова много предимства пред традиционните методи на строителство, че не е чудно, че са станали толкова популярни. Прочетете нататък, за да научите повече за това какво представляват, и защо строителите ги прилагат толкова много в момента.

Какво представляват сглобяемите къщи?

Сглобяеми къщиСглобяемите къщи са къщи, които се строят извън обекта и след това се транспортират и сглобяват на желаното място. Този метод на строителство съществува от десетилетия, но придобива популярност през 90-те и началото на 2000-те години като рентабилна и екологично ефективна алтернатива на изграждането на къщи на място. Сега вече се използват не само за селски къщи. Градовете прегръщат тенденцията на сглобяемите сгради, за да спестят време и пари и да намалят въглеродния отпечатък. Също така са подходящи за райони със строги строителни норми и ниска гъстота на населението, което ги прави подходящи за крайградски и извънградски строежи. Сглобяемите жилища се използват в най-различни ситуации. Някои от най-популярните приложения на сглобяемата архитектура за еднофамилни къщи, градски къщи, апартаменти, старчески домове и търговски сгради.

Фирма RKEM GROUP е една от водещите компании, специализиращи се в сглобяемо строителство, ремонт и реконструкция на жилищни и комерсиални сгради. Те предлагат широка гама от сглобяеми жилища, включително еднофамилни къщи, апартаменти, градски къщи, старчески домове и търговски сгради. Като фирма,  имат дългогодишен опит в сглобяемото строителство и се гордеят с високото качество на своите продукти и услуги. Сглобяемите къщи, предлагани от RKEM GROUP, са изработени от висококачествени материали и са снабдени с всички необходими удобства за едно удобно и комфортно живеене. Освен сглобяемото строителство, фирмата предлага и услуги за ремонт и реконструкция на сгради, което я прави един от най-пълните доставчици на жилищни и комерсиални решения в тази област.

Предимства на сглобяемите жилища

  • Сглобяеми къщиДълготрайност – Те са проектирани да издържат на тежки метеорологични условия, така че могат да издържат дълго време. Освен това са конструирани така, че да издържат по-дълго от типичните къщи, така че не се нуждаят от скъпа поддръжка като сайдинг, улуци и покриви.
  • Енергийна ефективност – Манифактурните къщи могат да бъдат построени с изолация, което ги прави по-енергийно ефективни от типичните къщи. Тези домове имат и повече изолация от типичната къща, защото често са построени с по-тънки стени. Това означава, че те са и по-шумоизолирани, което може да помогне за спестяване на разходи за енергия.
  • Щадящи околната среда – Много от произведените къщи са направени с рециклирани или устойчиви материали, така че са полезни за околната среда. Процесът на строителство също е въглеродно неутрален, което означава, че не допринася за замърсяването на въздуха. 
  • Достъпни – Въпреки че сглобяемите жилища струват повече в началото, те могат да спестят пари в дългосрочен план. Тези жилища издържат по-дълго от традиционното строителство, така че не се налага да бъдат подменяни толкова често. Разходите за изграждане на сглобяемо жилище често са по-ниски от тези за изграждане на традиционно жилище.

Недостатъци на сглобяемите жилища

  • Сглобяеми къщиСкъпи – Първоначалните разходи за изграждане на произведено жилище са по-високи от тези за типична къща. Тази цена се компенсира от факта, че произведеният дом не трябва да се подменя толкова често, така че поддръжката му е и по-евтина.
  • По-бавно строителство – Сглобяемите къщи се изграждат извън строителната площадка, което означава, че времето за изграждането им е по-дълго от това на традиционна къща, която се строи на място. Това може да означава по-дълго време за завършване на вашия нов дом. 
  • По-голяма въглеродна интензивност на строителния процес – Този тип къщи са с по-голяма въглеродна интензивност от типичната къща, тъй като се строят с тежко оборудване и често се използва цимент. Това означава, че те допринасят за въглеродни емисии, които допринасят за глобалното затопляне.

Заключение

Като цяло произведените жилища имат много предимства пред традиционния метод на строителство. Те са издръжливи, енергийно ефективни, щадящи околната среда, а освен това са и по-достъпни от типичната къща. Тези фактори правят произведените жилища популярни в селските райони, където те могат да се строят извън строителната площадка и с рециклирани материали. Въпреки това, произведените къщи не са подходящи за всяка ситуация. Ако се интересувате от сглобяеми жилища, има много плюсове и минуси, които трябва да обмислим, преди да преминете към тях.

Facebook Comments