Posted on

Някои хора казват, че с годините отлежали уиски и вино стават по-хубави, но за жалост времето не прави нас самите по-красиви. Така кожата ни с всеки изминаващ миг губи привлекателността и сиянието си, а бръчките все по-осезаемо личат. И въпреки това дерматология, технологии, алтернативна медицина и bio козметика днес работят, за да съхраним женствеността и красотата си за по-дълго, а благодарение на съвременни натурални продукти и козметики може да поправим всеки дефект на времето.

Нова ера в пазара на био продукти

Съществува нова ера и тя не е само в календара, но и в продуктите, които днес откриваме на пазара. Важно е само да преценим правилно към коя възрастова категория се отнасяме и каква козметика трябва да подберем в грижа за съхраняване на младостта на кожата си.

В този ред на мисли нека разделим възрастите на три категории и правилно да изберем – козметика срещу стареене, кремове против бръчки или натурална био козметика.

В първата група, нека отнесем момичета и млади жени на 25+; във втората група се нареждат дамите на 35+; а към третата категория възраст за подходящ и хубав крем за лице ще поставим лейди на 45+.

Момичета и млади жени на 25+

За първата група нежни половинки е добре да осъзнаят, че в тази категория, кожата им повече от всякога се нуждае от овлажняване.

Колкото и да не си го признават момичетата на тези години най-плашещи са фините бръчици по челото и около очите. Тези линии по кожата са в резултат не толкова от възрастта, колкото от недостатъчна хидратация, активност, мимики и жестикулиране с лицевите мускули. За жените на 30, тук най-голям проблем представляват тъмните кръгове и подпухналите очи.

Как да се борим

Като решение на проблема и правилният подбор на козметика за възраст 25+, трябва да е ясно, че силни анти агенти продукти не са необходими. Единственото, което трябва ежедневно да правите на 25+ е да овлажнявате достатъчно кожата си, да приемате повече течности и да защитавате лицето от вредни външни влияния. За това силно помага био органична козметика

Качествена козметика с хиалуронова киселина, витамин С, растителен екстракт. Някои от тях бранят кожата от свободни радикали. В тази възраст е желателно да се започне с подхранващи нощни кремове. Добре е в съдържанието си да имат селен и състав от цент ела и черница.

За дневен крем се избира такава био козметика, която да има слънцезащитни фактори. Тук трябва да е известно, че ултравиолетовите лъчи са най-големият враг на младостта.

Козметика за дамите на 25+ трябва да съдържа антиоксидантни частици, да стимулира синтез за колаген сутрин, който спомага образуването на белтъчини за клетките и намаляват процесите на стареене.

Козметични продукти с коензим Q10 действат изключително благоприятно на кожата, като спомагат за възстановяване на част от разрушените колагенови влакна.

В грижата за кожа на 30 трябва да се предвиди и един път старателно почистване с нежен скрп, както и избягване на козметика съдържаща плодови киселини.

Специалистите съветват още да се обърне внимание на козметика от гинко билоба. Тази био козметика поддържа междуклетъчното вещество, стимулира производство на колаген и възпрепятства свиване и изтъняване на капиляри.

Дамите на 35+

В тази възраст бръчките започват осезаемо да личат. Появата им е навсякъде по лицето – от двете страни на нослето и към устните; по челото; около очите. Кожата губи свежестта и младежкото излъчване, порите се отпускат, а сиянието е заместено от неравности и изпръхнал вид. На места видимо личат изпръхналите капиляри и пигментация.

Как да се борим

Натуралната био козметиката все повече прогресира и е възможно да открием най-доброто решение, което не да спре времето, но поне да го забави. Сега съществува изобилие от кремове и продукти на пазара, които могат да задоволят нуждата на зреещата кожа, но козметика с епидермален фактор на растежа е едно от най-добрите решения. Продукти създадени от него и съчетани с билкови екстракти могат да усилят растежа и да предпазят кожата.

Козметика с пептиди например, помага  за възстановяване на клетъчната активност; Триптидите подобряват работата на клетката, а хексопетиди улесняват сцеплението; тетрапептидите елиминират токсините, а ретинолът, познат още като витамин А действа под няколко форми. На първо място забавя процеса на стареене; заглажда кожата; запълва бръчките и матира кожата.

Друго уникално средство на съвременната козметика и откритията за жените на 35+ е биолисат. Този нов продукт съчетава естествени процеси на възстановяване и забавяне състаряването на кожата. Биолиасът е на база гени, които синтезират колаген, заздравяват тъканта и правят кожата по свежа и отпочинала.

Лейди на 45+

След тези години дамите са подложени на най-много видими белези на времето. Мрежата от колагенови и еластинови влакънца, които я правят стегната и еластична, драстично намалява своята сила. Кожата постепенно се отпуска надолу, става груба и създава дискомфорт. Излаганията на слънчева светлина могат да доведат до трайни пигментни петна, а бръчките се появяват без осъзнати причини.

Как да се борим:

Фибробластите са онова, което прави кожата опъната на вид и плътна на докосване. Ето, защо съставът му трябва да присъства при кремовете и козметиката за дами над 45+.

Съставът на ленено семе и биолипидите в него са от изключително значение за лифтинг ефекта в козметичните продукти. За по-видими резултати може да се използва козметика от био ексфолиант със състав от цент ела и частици от черупка на кайсия.

Противодействие срещу нарушената пигментация на кожата може да се окаже, чрез третиране с козметика от орхидея. Нейният ефект е постоянно избелващ и може да се използва по всяко време. Самият състав спомага не само за заличаване на текущи петна, но и естествено производство на меланин, пигмент, произвеждан от гените в организма.

Как да изчистим токсините от тялото

На въпроса – защо кожата повяхва с годините, учените са категорични, че най-големият вредител за младостта на външната ни обвивка са струпваните с години токсини. Последните не само рушат здравите клетки, но и парират възприемането на здравословни и активни вещества от козметиката. В резултат от това се стига до неправилно и неефективно действие на кремове, серуми и други продукти. Елиминиране на токсините в тялото ни е 50% решение на въпроса със стареенето на кожата. Козметиката със състав от перли може да допринесе за избавяне от този проблем. Установено е в клинични лаборатории, че съставът от перли в кремове и серуми спира вредното действие на свободните радикали до пет пъти. По този начин клетките на епидермиса и дермата се освобождават от натрупванията и започват самостоятелна битка с процесите на стареене. Такива кремове могат да се намерят сред луксозна био козметика.Като заключение на всичко казано до момента, нека вмъкнем, че колкото и да ни се иска, нито времето назад можем да върнем, нито да спрем годините, но това, с което можем сами да сме си от полза е употребата на съвременни био козметика марки за моделиране на тялото и различните козметични продукти, които да забавят необратимите процеси.

Facebook Comments