Posted on

Горивната помпа при дизеловите автомобили отговаря за правилното впръскване на горивото в инжекционите и оттам в цилиндрите на двигателя.

Основните изисквания към горивната помпа са:

  • Еднакво подаване на гориво за всички цилиндри на двигателя, спрямо режима на работа на двигателя.
  • Подава по-голямо количество гориво спрямо предписания ъгъл на изпреварване, еднакъв за всички цилиндри.
  • Подава гориво в зависимост от етапа на горивния процес.
  • При по-високооборотни двигатели регулира ъгъла на изпреварване на впръскване спрямо честотата на въртене.

Като всяко нещо и дизеловата помпа се разваля и понякога не може да изпълнява своите функции. Тогава в повечето случаи трескаво започваме да търсим „дизелова помпа цена“ в Интернет и се надяваме да открием правилната и подходяща за нашия модел.

Не правете копромис с горивната помпа

Горивната помпа е нещо, с което не трябва да се прави компромис, тъй като това е основна част от автомобила. Поставянето на евтина така може да е решение за момента, но в бъдеще би причинило много проблеми. Също така, цената варира и спрямо модела на автомобила, марката, година на производство на колата, но и дали я има в наличност или трябва да се поръча.

Също така, трябва да обърнете внимание и от дистрибутора, от който купувате. Най-разпространената марка е Bosh. Тя се характеризира с издръжливост, лесна поддръжка и високо качество, с което се е доказала във времето.

София Дизел Център

Можете да я откриете във всеки един лицензиран автосервиз, какъвто сме и ние Sofia Diezel Centre. При нас ще откриете помпата за вашия автомобил. Нашите специалисти са на разположение по всяко време  и ще ви дадат ценни насоки, както и съвети за поддържане на горивната помпа. Sofia Diezel Centre разполага и с голяма складова наличност и можете да намерите своята помпа в момента, в който ги посетите или да я получите за възможно най-кратък срок.

Facebook Comments